“Mbreti i bananeve”, për 45 mijë euro bëhet pronar i kompanisë “Adria Airways”

auto_adria1579784701.jpg

Siç bën të ditur EX YU Aviation News, kompania ajrore sllovene Adria Airways është shitur për 45 mijë euro. Kompania e falimentuar është blerë nga kompania Air Adriatik, në pronësi të Izet Rastoder, importues dhe tregtarë i bananeve dhe patundshmërive.

Rastoder është me prejardhje nga Mali i Zi dhe është shpërngulur në Slloveni më 1986.

Ai dhe gruaja e tij Hajria ndodhen në listën e 19 njerëzve më të pasur të Sllovenisë, sipas vlerësimit të magazinit “Manager”. Pasuria e tij vlerësohet të jetë afro 80- milion euro.

Ai njihet me nofkën “Mbreti i bananeve”, të cilat i importon nga vendet e Amerikës Jugore.Koha.net

scroll to top