Dita kur studentët shqiptarë në Austri botuan revistën “Minerva”

254-12.jpg

Studentët shqiptarë të Universitetit të Gracit në Austri, më 21 janar 1922, nxorën numrin e parë të revistës së tyre “Minerva”.

Ajo pasqyronte në faqet e saj problemet e kombit, të kulturës, folklorit dhe të letërsisë shqipe.

Po më 21 janar 1814, në Përmet u lind gazetari Medin Kamberi. U diplomua për gazetari në Universitetin e Romës. Pas kthimit në Atdhe, themeloi dhe drejtoi disa organe të shtypit shqiptar.

Në vitin 1935, nxori revistën e ilustruar letrare, shoqërore dhe kino-sportive “Diana” dhe dy vjet më vonë gazetën politike, shoqërore, kulturore dhe ekonomike “Shtypi”.

scroll to top